Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán ételek animékben

2012.06.07

 

Az animékben nagyon sok érdekes ételt láthatunk. Nézzük milyenek a valóságban:)

 

 

Itt a rizsgolyó:) Nagyon jól néz ki ám nem lehet valami finom. Megfőzik a rizst megformázzák még forrón, amikor kihült összeragaz, egy moszatlapot ráragasztanak és kész a stílusos de semmiízű japán érdekesség:))) Pl. a Kilariban láthatjuk, hogy ilyet esznek, vagy a Lovely Complexben ezekben láttam többször, de szinte minden animében előkerülnek.

 

 

Sushi, gondolom ezt felismeritek. A japánok szeretik és jól is néz ki de többnyire nyers halból, néha húsból és rizsből készülnek. Lehet megkóstolnám de a kedvencem nem lenne:)

 

Ez itt pár lazac. A japánok főképp ebből készítik az ebédüket/vacsorájukat.

http://sakurazaka.hu/kepek/s208.jpg

Valamelyik nap a Sakurazaka honlapján nézelődtem és ezt találam. Rögtön eszembe jutott hogy a Vampire Knightban Shiki és Rima eszik többször is:) Különös, hogy mért pont egy ilyen kicsit sem különleges (de annál finomabb) édességet jelenítenek meg az animében. Ilyesmit még az iskolai büfében is kaphatok. Érdekes:)

 

És itt egy különleges japán recept

 

 

Mitarashi Dango

Dango tészta:

Mitarashi szósz:

  • 100 ml víz
  • 70 g cukor
  • 1 tk kukoricakeményítő
  •  2 1/2 ek szójaszósz
    1. Egy tálba szórjuk bele a lisztet, majd melegítsük fel tűzön, vagy akár mikrohullámú sütőben a 200 ml vizünket, és öntsük össze, majd gyúrjuk 2-3 percig. (Akkor van kész, ha szépen összeállt az egész.)
    2. A dango tésztát kisebb darabokra tépjük, majd előmelegített gőzölőbe rakjuk, és 15 percig gőzöljük (lehet bambusz vagy fém gőzölő is, ebben az esetben várjuk meg, amíg forrni kezd a víz alatta).
    3. A kész dango tésztákat jól gyúrjuk egybe, és tépkedjünk ki belőle lehetőleg azonos méretű kisebb darabokat. Ezeket formáljuk gömb alakra. (Ne várjuk meg, amíg teljesen kihűl, még melegen gyúrjuk meg.)
    4. Víz alatt mossunk át pár hegyes végű hurkapálcát, majd ezekre húzzuk fel a dango golyókat. Helyezzük a kész dango pálcákat egy tálra.
    5. Most jöhet a szósz: az alapanyagokat öntsük bele egy kisebb lábasba, és közepes lángon forraljuk fel. A szószt folyamatosan kevergessük, és mikor érezzük, hogy szirupos, elkészült.
    6.  

 

 

    1.  A szószunkat ezután öntsük rá a dango pálcákra, és tálaljuk.

     

    Mitarashi Dango

     

     

    Jó étvágyat:)

     

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.